053 51 03 99

info@dierenartsvandesijpe.be

 

Weging

Eind 2014 kochten we een nieuwe weegschaal nadat onze oude versleten was. We hebben nu ook een ‘kattenweegschaal’ zodat we kleinere dieren van minder dan 5 kg nog nauwkeuriger kunnen wegen.

Microscopie

De microscoop is een onmisbaar diagnostisch apparaat voor huidproblemen, bloeduitstrijkjes, bolletjes die worden gevonden bij onze huisdieren, zieke duiven,… Voor de duivenliefhebbers is het mogelijk dat ik met de microscoop op jullie duivenhok kom om de duiven te screenen op Trichomonas en mestonderzoek. Zo kunt u verschillende duiven laten testen en in plaats van een beperkte selectie.

Tanden reinigen

De Dental-air is voor mij het meest belangrijke apparaat van de praktijk. Naast de scaler (om tandsteen te reinigen) beschikt het eveneens over een low-speed (om o.a. te polijsten, bot weg te fresen,…), high-speed (voor gevorderde tandheelkunde) en water/lucht spuit. Hiermee kunnen we alle tandheelkundige ingrepen uitvoeren hier op de praktijk.

Narcose

De apalert is onze beste vriend tijdens narcose omdat dit de ademhaling goed opvolgt zodat we ons tijdens operaties niet meer moeten focussen op de ademhaling, maar wel op de piep van het machientje.

Radiografie

In juli 2015 kochten we een gloednieuw digitaal radiografietoestel zodat we nu alle RX’en in de praktijk kunnen nemen. Rx is niet alleen nuttig bij het vermoeden van een fractuur (breuk) van een poot, maar eveneens belangrijk in de opvolging van onze hartpatiëntjes alsook om de inwendige organen te gaan bekijken (vb. als puppy iets heeft opgegeten), drachtdiagnose (om te bepalen hoeveel kittens/pups), tandproblemen,…

Aenesthesie

Januari 2016 bracht ons een nieuw aenesthesie toestel. Hiermee kunnen we jullie lieveling nog veiliger in slaap doen door middel van gasaenesthesie. Daarnaast beschikken we nu eveneens over een zuurstofgenerator wat de gevaarlijke zuurstofflessen vervangt. Dat is van onmisbare waarde in geval van spoedgevallen gepaard met ademnood. In de nabije toekomst komt er ook nog een toestel voor echografie bij.